Huisregels:

 

Om een tattoo of piercing te mogen nemen, dient u te voldoen aan de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos en piercings die in Nederland geldig zijn. Meer over de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens tattoos en piercing, leest u op deze pagina.
Leeftijdsgrens tattoos en piercings: regels voor tattoos
Sommige mensen willen het liefst zo vroeg mogelijk een tattoo te laten zetten, maar volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercings die in Nederland geldig is, is dit niet mogelijk. De regels die door de Nederlandse overheid zijn opgesteld met betrekking tot het laten zetten van tattoos, zijn de volgende:
Het is verboden om een tattoo aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tattoo laten zetten als zij hier toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of voogd. Daarnaast moeten de ouders altijd aanwezig zijn bij het daadwerkelijk aanbrengen van de tattoo.
Het laten zetten van een tattoo bij jongeren van 12 tot 16 jaar op het hoofd, de hals, de polsen en/of de handen is verboden.
Jongeren van 16 jaar en ouder mogen volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercings zelf bepalen of zij een tattoo laten zetten, waar zij dit doen op het lichaam en wanneer zij dit doen. Daarnaast hoeven zij geen ouders meer mee te nemen naar hun afspraak in de tattooshop.
Eigenaren en medewerkers van tattooshops zijn verplicht om een legitimatiebewijs te vragen indien men denkt dat de leeftijd van de klant niet voldoet aan de regels van de leeftijdsgrens tattoos en piercings. Twijfelt men of de klant oud genoeg is, dan moet men tegens een legitimatiebewijs vragen.


Nazorg van je Tattoo


Na ongeveer een uur na het zetten van de tattoo, de folie eraf halen en de wond afspoelen met lauwwarm water en eventueel desinfecterende zeep (Unicura).
De tattoo hierna droogdeppen met een schone handdoek.
Vanaf nu kun je de tattoo 2x per dag dun insmeren met BEPANTHÉN-zalf. Deze is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Uierzalf mag ook, maar wij raden Bepanthén-zalf aan vanwege de genezende werking.
De zalf gedurende 5 dagen, twee keer per dag dun op de tattoo smeren. Na 5 dagen kun je overstappen op bodylotion.
Genezing van de tattoo zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Tijdens deze twee weken zijn de volgende punten zeer belangrijk;
– Niet krabben aan korstjes.
– Niet zwemmen in chloor- of zoutwater.
– Geen sauna of zonnebank
– Direct zonlicht zo veel mogelijk vermijden.
– Geen wollen kleding dragen.
– Vermijd strak zittende kleding om de tattoo. Dit zou kunnen gaan schuren waardoor er irritatie kan ontstaan.
– Let op met huisdieren, vooral bij enkel-, voet-, en polstattoos. Honden- en kattenharen kunnen bij een nieuwe tattoo ontstekingen veroorzaken.
De huid kan na het zetten van de tattoo strak en opgezwollen aanvoelen. Dit is normaal.
Mocht je vragen hebben, of twijfelen over de verzorging van de tattoo, kun je altijd bellen.
Veel plezier met je nieuwe tattoo en wie weet “tot ziens”!


Maak een Gratis Website met JouwWeb